Szamos Mátyás Vendéglátóipari Szakiskola Felnőttképzési Oldala

Nálunk sem lehet könnyen, gyorsan, kevés tanulással jó szakmát szerezni. De azt megígérjük, hogy mindenben segíteni fogunk céljaid elérésében. Egy jó csapat vár rád! Amennyiben a szakács, cukrász vagy a felszolgáló szakma érdekel, nálunk a helyed!

 

Kód:03

SZAKÁCS

 

 

A szakma rövid, jellemző leírása:

A szakács legfontosabb feladata korszerű vendéglátás követelményeinek és a vendégek által támasztott követelményeknek betartása.
Étlap, menü, napi ajánlatok, étrendjavaslatok összeállítása.
Meglévő készletek felmérése.
Szükséges nyersanyagok megrendelése, előkészítése, feldolgozása.
Ételek elkészítése, adagolása, díszítése, tálalása.
Segédszemélyzet munkájának összehangolása és irányítása.
A konyhai berendezések, kiszolgáló területek felügyelete.
Nagykonyhai berendezések üzemeltetése éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

A „hagyományos” éttermek újabban kezdik visszahódítani megérdemelt terüket a gyorséttermektől, így a szakács szakma ismét keresetté válik, és néhány év alatt a legelszántabbakból elismert szakemberek válhatnak.

A szakképzés megnevezése Szakács 33 811 03 1000 00 00
A képzés időtartama 10 hónap
Képzési napok csütörtök, szombat
Jelentkezés folyamatos
   
Részvételi díj 35 000 Ft beiratkozáskor
60 000 Ft első félév megkezdésekor
60 000 Ft második félév megkezdésekor                      + vizsgadíj
 

 

A képzésen való részvétel feltétele

  • A 10. évfolyam elvégzését igazoló bizonyítvány
  • Az 1998/99. tanév előtt végzetteknél az általános iskola nyolcadik osztályának befejezését tanúsító bizonyítvány
  • Egészségügyi alkalmasság

Elsajátítható szakmai modulok

  • - 6273-11 Vendéglátó gazdálkodási tevékenységek
  • - 6274-11 Vendéglátó tevékenység alapjai
  • - 6275-11 Szakmai idegen nyelvi kommunikáció
  • - 6280-11 Ételkészítés I.
  • - 6281-11 Ételkészítés II.

Kiknek ajánljuk? Mindazoknak, akik:

  • garantáltan piacképes szakmát szeretnének Magyarországon és külföldön,
  • kedvet éreznek ahhoz, hogy a vendéglátásban dolgozzanak,
  • szeretnének a gasztronómia kiváló művelőjévé válni.


Konzultációk / Iskolai gyakorlatok

Konzultációk időtartama
Az órarend szerinti ütemezésben csütörtökönként 15:45–19:30-ig 5 (40 perces) tanítási órában.

Konzultációk helye
Órarend szerinti terembeosztás alapján a képző intézmény épületében: Szamos Felnőttképzés (Szamos Mátyás Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola épülete 1211 Budapest, Mansfeld Péter /volt Bajáki Ferenc/ utca 27.)

Iskolai gyakorlatok időtartama
Szakképzések esetén 12 alkalom/tanév, a gyakorlati terembeosztás alapján. Egy tankonyhai gyakorlat 8*40 perces, egymást követő óra.

Iskolai gyakorlatok helye
A képző intézmény szakács szaktantermében, a gyakorlati terembeosztás alapján.

Számonkérés

A számonkérés célja
A tanév végi számonkérések során a képzésben résztvevők visszajelzést kapnak addigi munkájuk eredményességéről, felkészültségükről. A tanegységek (modulok) végén sorra kerülő beszámolók egyben a kötelező modulzáró vizsgák, ezeknek teljesítése a szakmai vizsgára bocsátás előfeltétele!

Felmentési kérelmek és elbírálásuk

Moduláris rendszerű képzések esetén, vizsga alól csak már teljesített sikeres modulvizsgák igazolásának esetén adható felmentés!
A felmentési kérelmet a képzésben résztvevőnek a tanfolyam kezdésétől számított két héten belül kell leadnia írásban (a szükséges dokumentumokkal) a felnőttképzési irodán.


A képzésben résztvevők kötelezettségei

  • A képzésben résztvevő tudomásul veszi és betartja az iskola házirendjét.
  • A konzultációkon rendszeresen megjelenik.
  • Az iskolai gyakorlatokon a szakmai követelményeknek megfelelő formaruhában jelenik meg.
  • Elvégezteti a szükséges egészségügyi/szakmai alkalmassági vizsgálatokat.
  • Betartja a képzési tervben foglalt határidőket (tandíjfizetés, jelentkezés, vizsgára jelentkezés).
  • A nyilvántartásokhoz (jelentkezési lap, képzési szerződés, felmentési kérelem) a képző intézmény rendelkezésére bocsátja a kért adatokat.
  • Tudomásul veszi a központilag meghatározott Szakmai és Vizsga Követelmények és a Képzési Program követelményeit.


 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 1
Heti: 24
Havi: 76
Össz.: 30 156

Látogatottság növelés
Oldal: Szakács képzés
Szamos Mátyás Vendéglátóipari Szakiskola Felnőttképzési Oldala - © 2008 - 2024 - szamos-felnottkepzes.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »