Szamos Mátyás Vendéglátóipari Szakiskola Felnőttképzési Oldala

Nálunk sem lehet könnyen, gyorsan, kevés tanulással jó szakmát szerezni. De azt megígérjük, hogy mindenben segíteni fogunk céljaid elérésében. Egy jó csapat vár rád! Amennyiben a szakács, cukrász vagy a felszolgáló szakma érdekel, nálunk a helyed!

 

 Kód:01

 

CUKRÁSZ

 

 

 

 Kedves Érdeklődő!

A cukrász feladata az élelmiszergyártás higiéniai alapkövetelményeinek betartása a korszerű táplálkozáshoz mind jobban igazodó cukrászsütemények készítése, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlói, megrendelői igényekre.Figyelemmel kíséri az árukészlet alakulását, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában. Cukrásztechnológiai alapműveleteket végez, cukrászati félkész termékeket készít. A termeléshez alkalmassá teszi a nyersanyagokat, eszközöket, gépeket, cukorkészítményeket állít elő, bevonó anyagokat készít és feldolgoz, gyümölcsöket tartósít, töltelékeket készít, tésztákat készít, feldolgoz és sütéssel fogyaszthatóvá tesz. A technológiai előírások szabályait betartva cukrászati késztermékeket állít elő, uzsonnasüteményeket, teasüteményeket, kikészített süteményeket, hidegcukrászat készítményeket, bonbonokat, tányérdesszerteket készít Alkalmi megrendelésekre esztétikus, ötletes díszmunkákat készít. Különleges táplálkozási igényeknek megfelelő diétás cukrászati termékeket állít elő. A cukrászati félkész és késztermékek előállítását a munkavédelmi előírások betartásával végzi. Megszervezi a saját munkáját és a cukrászüzem munkafolyamatait, figyelemmel kíséri a termékek minőségét.

 

A szakképzés megnevezése Cukrász 33 811 01 1000 00 00
A képzés időtartama 10 hónap
Képzési napok csütörtök, szombat
Jelentkezés folyamatos
   
Részvételi díj 35 000 Ft beiratkozáskor
65 000 Ft első félév megkezdésekor
65 000 Ft második félév megkezdésekor
+ vizsgadíj
 

 

A képzésen való részvétel feltétele

  • A 10. évfolyam elvégzését igazoló bizonyítvány
  • Az 1998/99. tanév előtt végzetteknél az általános iskola nyolcadik osztályának befejezését tanúsító bizonyítvány
  • Egészségügyi alkalmasság

 

Szakmai követelménymodulok:

  • 6273-11 Vendéglátó gazdálkodási tevékenységek
  • 6274-11 Vendéglátó tevékenység alapjai
  • 6275-11 Szakmai idegen nyelvi kommunikáció
  • 6352-11 Cukrászati termékkészítés
  • 6276-11 Cukrászati termelési feladatok

 

Kiknek ajánljuk? Mindazoknak, akik:

  • garantáltan piacképes szakmát szeretnének Magyarországon és külföldön,
  • kedvet éreznek ahhoz, hogy a vendéglátásban dolgozzanak, és a gasztronómia kiváló művelőjévé váljanak,
  • „műkedvelőként” szeretnének megismerkedni a cukrászat, az édesség készítés rejtelmeivel.

 

Konzultációk / Iskolai gyakorlatok

Konzultációk időtartama:
Az órarend szerinti ütemezésben csütörtökönként 15:45–19:30-ig 5 (40 perces) tanítási órában. 

Konzultációk helye
Az órarend szerinti terembeosztás alapján a képző intézmény épületében. (1211 Budapest, Mansfeld Péter /volt Bajáki Ferenc/ utca 27.)

Iskolai gyakorlatok időtartama
Szakképzések esetén 12 alkalom/tanév, a gyakorlati terembeosztás alapján. Egy tankonyhai gyakorlat 8*40 perces, egymást követő óra. 

Iskolai gyakorlatok helye
A képző intézmény szakács szaktantermében, a gyakorlati terembeosztás alapján. 


Számonkérés

A számonkérés célja
A tanév végi számonkérések során a képzésben résztvevők visszajelzést kapnak addigi munkájuk eredményességéről, felkészültségükről. A tanegységek (modulok) végén sorra kerülő beszámolók egyben a kötelező modulzáró vizsgák, ezeknek teljesítése a szakmai vizsgára bocsátás előfeltétele!

 

Felmentési kérelmek és elbírálásuk 

Moduláris rendszerű képzések esetén, vizsga alól csak már teljesített sikeres modulvizsgák igazolásának esetén adható felmentés!
A felmentési kérelmet a képzésben résztvevőnek a tanfolyam kezdésétől számított két héten belül kell leadnia írásban (a szükséges dokumentumokkal) a felnőttképzési irodán. 

 


A képzésben résztvevők kötelezettségei

  • A képzésben résztvevő tudomásul veszi és betartja az iskola házirendjét.
  • A konzultációkon rendszeresen megjelenik.
  • Az iskolai gyakorlatokon a szakmai követelményeknek megfelelő formaruhában jelenik meg.
  • Elvégezteti a szükséges egészségügyi/szakmai alkalmassági vizsgálatokat.
  • Betartja a képzési tervben foglalt határidőket (tandíjfizetés, jelentkezés, vizsgára jelentkezés).
  • A nyilvántartásokhoz (jelentkezési lap, képzési szerződés, felmentési kérelem) a képző intézmény rendelkezésére bocsátja a kért adatokat.
  • Tudomásul veszi a központilag meghatározott Szakmai és Vizsga Követelmények és a Képzési Program követelményeit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 81
Össz.: 29 561

Látogatottság növelés
Oldal: Cukrász képzés
Szamos Mátyás Vendéglátóipari Szakiskola Felnőttképzési Oldala - © 2008 - 2024 - szamos-felnottkepzes.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »